Novellás kihívás - 17. nap


Húzott témakártya: Mosoly

Esős, borongós napunk van. Semmihez nincs kedvem konkrétan. Az irodám ablakából csak a zuhogó esőt látom egybefüggő függönyként. A rádió ugyan halkan szól a háttérben, de az is annyira andalító számomra, hogy csak-csak elalszom a székemben. Nagyot sóhajtva folytatom ugyan a munkát, amit egy óra alatt el is végzek.

Ezek után inkább hátra dőlök a székemben, nézem az esőt és hallgatom a rádiót. Tompán szólnak a hírek, majd a rég múlt zenéi. Borongós ősz van már, s kezdem értékelni, hogy a Cormérán folyton meleg van, és csak időszakonként van esőzés. Egy hétre persze mindig jut legalább egy esőzés, de legalább nem ennyire mélabús.

Ott hallom a leveleken a cseppek kopogását, a szél suhogását, ahogy nekicsapódik a háznak, látod a szemed sarkából a villám fényét, valamint az utána jövő dörgés a legjobb. Persze, nem otthon vagyok, hogy ezt mind halljam. A Földön, a Galaxy Garrison területén kevés a fa, az is messze tőlem a parkban.

Fáradtan felsóhajtok, s inkább összepakolok. A leadom a papírokat a megfelelő futárnál, s már zárom is az irodát. A folyosón mélabús aktakukacokat, tudósokat, kadétokat látok, akik igyekeznek túlélni ezt a borzalmasnak titulált napot. Én magam sem vagyok a legvidámabb, pedig nekem már vége a napnak.

A Garrisonos bérelt lakásba belépve nem csap meg az ismerős illat, pedig hiányzik a vanília, a kert és a természet illata. Bezárom az ajtót, majd eldőlök a kanapén. Egy ideig össze-vissza kapcsolgatom az adásokat, egyik sem köt le igazán.

Este tízkor aztán megszólal a számítógépem.

Majdnem leesek a kanapéról, annyira sietek elkapni a hívást. Lekapom a konyhapultról, gyorsan rányomok a fogadás gombra, és megjelenik a lányom arca a képernyőn. Sugárzóan mosolyog, ott is este van már. Már az ágyában van, fülében a fülessel. Ég mellette a lámpa, de még így is tisztán kiveszem azt a mosolyt az arcán, amit annyira szeretek.

-      Szia! – köszön bele a videóba. Elvigyorodom, hátradőlök a kanapén, majd válaszolok.

-      Szia! Ott is szakad? – kérdezem tőle, mire még szélesebben vigyorog.

-      Nem. Itt hűvös, nyárias este van. Kis búskomor vagy? – lebiggyeszti az ajkait, én pedig felnevetek. Mint egy kisgyerek.

-      Most már nem. Már a mosolyodat is elég látnom, hogy jobb kedvem legyen.

Szavaim hatására, bárgyún megvillantja az összes fogát egy hatalmas mosolyban, mire még jobban rám jön a nevethetnék. Bolond.  

Megjegyzések